Bongers Automotive Assistentie & Bedrijfsdiensten
HomeActiviteitenContactRacing

Verslagen 2007

 

 

 

 

SuperCup Assen 7 oktober 2007

Alweer de laatste race van dit seizoen…

 

De ochtend op het TT-circuit te Assen was erg koud en, in tegenstelling tot wat de vooruitzichten waren, bleef het de gehele dag een beetje grauw en fris. Maar gelukkig wel droog!

 

De 1e training werd na 1 ronde onderbroken door een zware valpartij op het rechte stuk. (inmiddels is bekend dat beide coureurs gelukkig niets ernstigs hebben) Na een tijdje mochten we weer de baan op voor het vervolg van onze training. Het ging lekker en na 5 rondjes was de training alweer voorbij. Ik had een 21e tijd getraind in de A-groep! Tevreden voor de 1e en enige training want deze laatste wedstrijd bestond uit 2 races ipv 2 trainingen.

1e Race

Om 12.15h was mijn 1e race en mijn start was redelijk. In de Strubben was er voor in het veld meteen een valpartij waarbij er 2 rijders werden uitgeschakeld. Ik reed lekker in een groepje en er werd onderling lekker gestreden. Ik maakte 2 grote fouten door 2 keer rechtdoor te schieten bij de Ruskenhoek. Gelukkig is er daar een grote uitloopstrook en kun je via het “fietspad” weer terug de baan op, echter koste me dat beide keren een aantal plaatsen. Uiteindelijk toch nog als 18e gefinisht. Mijn snelste rondetijd zat in de 1.55 dus dat kon wel weer wat beter…

 

 


2e Race

Wederom starten vanaf plek 21 en een redelijke start. Een lekker gevecht kunnen voeren met Pascal van Kempen, http://tbrt.ontheweb.nl , waarbij het in de GT bijna mis ging…als het goed is heeft Pascal het op video staan dus dat zien we waarschijnlijk nog wel. Ik verloor hierdoor wel de aansluiting met hem en kon nog naar een andere coureur toe rijden en deze passeren maar het gat naar Pascal was te groot. Weer als 18e over de streep met nu een snelste tijd van 1.53 en een beetje. Dat lijkt er meer op!

 

Een mooie afsluiting van een seizoen dat teleurstellend begonnen was.

Nu de winter weer motorloos doorkomen…

 

Tot snel!

 

GSXRoeten,

 

Roland

 

Raceverslag zaterdag 15 september 2007, TT-circuit Assen.
 
Vrijdag de 14e vertrokken we deze keer met het hele gezin! (O)pa was zo vriendelijk geweest om de caravan aan ons te lenen zodat Patricia en Julia mee konden. 

 
 
Een beetje vakantie dus…
 
 Johan, Jetske, Moon en Jan hadden vrijdag op het circuit gereden en waren nog aanwezig toen wij aan kwamen. Even gezellig gebuurt natuurlijk en toen een plaatsje gezocht voor de caravan. Tevens hadden we een plaats open gelaten voor Jurgen en Marloes die wat later kwamen.
 
Na een, zegmaar, woelige nacht, toch uitgerust aan de 1e training begonnen. Het ging lekker en ik zat in mijn vrije rondes al snel in de 1.55’ers. Ook de 2e training verliep lekker en ik noteerde een tijd van 1.54.7. Snel genoeg voor in de A-groep! Yes, doelstelling van vandaag gehaald! Julia vond het allemaal een beetje spannend maar wel leuk.

 
 
 
De Race.
 
Startende vanaf de 27e plaats kwam ik goed weg en na wat over en weer inhalen kwam ik als 23e door in de 1e ronde. De groep waar ik in reed had een lekker tempo wat ik goed kon volgen en na een rondje of 2 steeg het vertrouwen en kon ik zelfs gaan inhalen. Een stukje voor me reed Pascal van Kempen (http://www.tbrt.nl) en ik kon het gaatje dicht rijden. Toen ik aansluiting bij hem had probeerde ik om hem in te halen voor de Ramshoek (snelste bocht van het circuit) maar dat ging telkens net niet. Toen hij bij het opkomen van het rechte stuk mis schakelde kon ik er voorbij. Zo finiste ik uiteindelijk op een 21e plaats met een snelste tijd van 1.53.8. Dat begint er weer op te lijken!
Al met al een super mooie dag! Erg luxe met zo’n caravan op de paddock en de 2 dames om me heen. We hebben nog even een lekker ijsje gegeten in het restaurant, dat was voor Julia waarschijnlijk het hoogte punt van de dag ;-)

 
 

SuperCup 600, Assen 18 augustus 2007

 

Het heeft even geduurd, maar hier dan toch het verslag van de laatste race.

 

Vrijdagavond aangekomen en bij Jurgen en Marloes mijn tentje aan de bus gebouwd. Het zou dan wel droog blijven maar het is toch wel prettig om de spulletjes wat afgeschermd te kunnen stallen.

 

De de trainingen in de B-groep verliepen lekker. Samen met Jurgen gereden en uiteindelijk een 13e tijd in de B-groep. We hebben de vering wat aangepast en ik had nog even nieuwe bandjes gemonteerd. Ondanks dat helaas weer niet in de A-groep, dat ritme heb ik nog steeds niet terug…

 


De Race.

 

De start verliep redelijk en ik zat aan het wiel van iemand die ik niet met naam zal vernoemen…sjezus wat een lijnen reed hij…het heeft me echt 3 rondes gekost voor ik er voorbij kon (lees durfde…) hij zwalkte letterlijk van links naar rechts…(de collega Race-Academy instructeurs weten over wie ik het heb ;-)) Toen ik hem eenmaal voorbij was kon ik op jacht naar de coureur voor mij.


Er ontstond een fantastisch gevecht met Jeroen
www.curlyjoeracing.nl Rensel. In de bocht en uitkomen bocht was ik sneller, maar aanremmen van de bocht pakte hij veel meters op mij. Ik denk dat we een keer of  7 naast elkaar op een bocht zijn afgekomen, waarbij hij telkens als 1e de bocht in dook…echt een super gevecht waarbij we elkaar geen duimbreed toegaven en toch elkaar niet in de weg reden en ook geen ongecontroleerde acties hadden. Uiteindelijk realiseerde ik me dat uitremmen niet ging lukken en ik merkte dat hij tussen Mandeveen en Duikersloot wat snelheid liet liggen. Daar ben ik hem de ronde daarna binnendoor voorbij gegaan. Toen kon ik meteen bij hem weglopen maar helaas was de groep daarvoor ondertussen een heel stuk uitgelopen en ben ik
de race als 9e gefinisht.

 

Niet de beste race qua prestatie en rondetijd (nog steeds 4 seconde boven mijn PR) maar wat een geweldig gevecht!!! In de uitloopronde “thumbs up” gebaren naar elkaar, ondanks de helm en gesloten vizier weet je van elkaar dat je met een gigantische smile op de motor zit. Na de wedstrijd nog even met Jeroen gesproken en ook hij had genoten van ons gevecht.

 


Volgende race is op 15 september, jullie weten wat mijn doel dan wederom is….SuperCup 600, TT-Circuit Assen, 14 april 2007.

 

Tsja, wat zal ik ervan zeggen. De 1e race van het seizoen met een behoorlijk tegenvallend resultaat…..zacht uitgedrukt.

 

Waar ik vorig jaar tijdens de 1e race nog een 9e plek wist te scoren eindigde ik nu als 28e…..met 8 uitvallers notabene…..

 

Ik stond op de een na laatste rij gekwalificeerd en begon de race met een super start. De eerste doorkomst kwam ik als 28e over de streep. Ik wist dat ik een aantal snellere rijders achter me had zitten en die zouden een voor een wel voorbij komen. Zo gebeurde het ook en ik heb me daar niet druk over gemaakt aangezien de motor ook niet goed aanvoelde. Zeker de laatste 3 rondes heb ik rustig aan gedaan en geen risico’s genomen. Het leek wel of de achterband gleed bij het aanremmen, insturen en uitacceleren. Totaal geen vertrouwen in de grip en stabiliteit. In de laatste rondes vielen er ook nog eens groot aantal rijders zodat ik uiteindelijk als 28e gefinisht was.

 


Ik kwam niet in mijn ritme, of het aan de motor lag of aan mijzelf, daar ben ik nog niet uit. De overstap naar Dunlop banden pakt vooralsnog niet goed uit. Ik moet veel te veel pushen om een beetje redelijke tijd neer te zetten en dan nog is die tijd zo’n 4 seconde boven mijn P.R. Hopelijk beschik ik voor de volgende wedstrijd (18 mei Eemshaven) over de nieuwe Dunlops die een stuk beter schijnen te zijn. Zoniet dan rij ik in Eemshaven weer op de vertrouwde Pirelli’s zodat we uit kunnen sluiten of het aan de banden ligt of niet.

 

GSXReetz,

 

Roland

Nieuws
Verslag Endurance 02-07-2009
Verslag Endurance 5/6-06- 2009
Verslag Endurance 30-04-2009
Verslagen 2008
Verslagen 2007
Verslagen 2006

Home
|
Activiteiten
|
Contact
|
Racing