Bongers Automotive Assistentie & Bedrijfsdiensten
HomeActiviteitenContactRacing

Verslag Endurance 5/6-06- 2009
5 en 6 juni 2009, Club MET Endurance te Magny-Cours

 

De weersvooruitzichten waren niet zo best toen we donderdagavond vertrokken naar Magny-Cours voor de 2e ClubMET Endurance race. Maar daar aangekomen was het prachtig!

Zon, soms wat bewolking en een lekker verkoelend briesje. We hebben eerst het kamp opgezet en zijn toen meteen gaan slapen. We hadden immers de hele nacht gereden en hoefde pas om 14.00h in te schrijven en rond 15.00h te rijden.

 


 


Altijd weer spannend om op een circuit te rijden waar je nog nooit geweest bent. Dat het een circuit is waar ook de Formule 1 en de World Superbikes / Supersport racen maakt het nog wat aparter. Prachtig onderhouden circuit met super uitloopzones en grindbakken. En een “recht” stuk waar je vol in 6 gaat….

 

De 2 trainings-sessies verliepen goed en ook nu ik er gereden heb blijft het een super circuit. Natuurlijk blijft het wel wat zoeken naar de snelle lijnen… Na deze trainingen zijn we gaan eten. Brian en Vivian wisten een prima tentje in de buurt waar ze een heerlijke “pain Americain” hebben. Dat is een stokbrood met friet en hamburgers erop. Klinkt raar maar als je het in Frankrijk tegenkomt moet je het zeker proberen!

 

Zaterdag begon de race om 17.00h dus we hadden lekker de tijd om uit te slapen en wat rond te hangen. Het had de hele nacht flink geregend en ook voor de race zag het er niet zo best uit. Maar het wisselde van minuut tot minuut.

We besloten dat Brian zou starten op regenbanden en als het toch zou opdrogen dan stond Paul klaar op slicks. (Hij was zijn regenbanden vergeten…). Vlak voor de start begon het weer te regenen en dus kon Brian gewoon beginnen.


 

Hij reed een goede stint van een uur!

Het was nog steeds nat dus ik ging op regenbanden als volgende de baan op. Het begon wel erg snel op te drogen want het regende niet meer dus de snelheid kon weer wat omhoog.


Ik kwam weer in een gevecht met Villard en zijn snelle R6. Hij had een onboardcamera gemonteerd wat ongetwijfeld leuke beelden opgaat leveren.


Hier alvast een voorproefje, 2 screenshots toen ik hem net had ingehaald.http://www.youtube.com/watch?v=S46cgPzH0CU

We hebben elkaar een paar keer ingehaald en toen ik een goede blik op zijn achterband kon werpen zag ik aan de slijtage van zijn regenband dat het tijd was voor slicks. We hadden afgesproken dat Paul klaar zou staan als ik binnen zou komen dus die wissel verliep soepel.


 

Paul ging proberen een stint te rijden van 45 min. Brian en ik besloten om mijn motor ook op slicks te zetten. Dan konden we voor de laatste stint besluiten of ik zou rijden, als het droog was, of Brian als het nat was. Beide zouden we dan weer klaar staan als het tijdens de stint zou veranderen.


 

Toen Paul binnenkwam was het droog dus ik mocht de baan op en proberen de race uit te rijden. Het ging erg lekker en ook de baan leerde ik steeds beter kennen. Weer een aantal leuke acties gehad en met nog ongeveer 10 minuten op de klok begon het zachtjes te regenen.


 

Achter op het circuit was het nog droog maar na de volgende doorkomst was het ook daar aan het regenen. Ik besloot om voorzichtig door te rijden op de slicks en gelukkig besloot de organisatie om 5 minuten eerder af te vlaggen want toen ik de finishvlag had gezien begon het echt flink te regenen. Brian had al die tijd al klaar gestaan, maar het was (gelukkig) niet nodig geweest.


Al met al weer 2 superdagen gehad! De andere teams zijn nog steeds een stuk sneller, dus over de klassering hebben we het maar niet, maar de lol is er niet minder om!

 

Volgende race op 2 juli in Zolder en de 17e aanstaande gaan we weer aan de slag voor www.race-academy.nl op het circuit van Assen.

Speciale dank:
Villard voor de onboard beelden en de sportieve strijd.
Luc Vervoort van www.persracing.com voor de foto's.

Nieuws
Verslag Endurance 02-07-2009
Verslag Endurance 5/6-06- 2009
Verslag Endurance 30-04-2009
Verslagen 2008
Verslagen 2007
Verslagen 2006

Home
|
Activiteiten
|
Contact
|
Racing