Bongers Automotive Assistentie & Bedrijfsdiensten
HomeActiviteitenContactRacing

Verslag Endurance 30-04-2009

30 april 2009, Club MET Endurance te Zolder

 

Eindelijk was het weer zover. Lekker wakker geworden uit de winterslaap in mijn vertrouwde bus op de paddock van het circuit Zolder. De pitbox hadden we de avond van te voren al ingericht en aangezien Brian en Paul beide nog bandjes gingen wisselen kon ik als eerste de baan op.
Dat was wel weer even wennen maar ik had al snel de slag te pakken. Na een opwarmrondje gingen de nieuwe kneesliders (met dank aan Theo van Geel,
www.revit.eu !) alweer over het asfalt.


Na 4 rondjes was ik alweer behoorlijk moe en besloot ik de pits in te duiken. Ook moest ik mijn schakelpedaaltje wat bijstellen want met mijn nieuwe laarzen was de ruimte anders en kon ik bijna niet schakelen. Na deze kleine aanpassing en een slokje water weer vertrokken. Ook nu na een paar rondjes weer erg moe… Ondanks de wintertraining met de MTB zie je dat het rijden op zich natuurlijk de beste training is. Na mij gingen ook Brian en Paul aan de slag. Beide reden ook lekker hun rondjes en vervolgens was ik weer aan de beurt.


 

Na de ochtend training stonden we op een 36e plaats algemeen en als 13e in de 600cc klasse. De snelste tijd van 1.47,270 viel eigenlijk niet eens tegen zo uit de winterslaap…

 

Tijdens de pauze werd er nog een leuke groepsfoto gemaakt van alle deelnemende coureurs.

Zoek ons team…

 

Unaniem werd er besloten dat Brian zou starten. Hij ging een stint proberen van 45 minuten maar kwam na 24 minuten helaas binnen met een overlopend expansievat van het koelwater. Gelukkig had hij het tijdig aangegeven aan onze pitsbazin Vivian zodat Paul al klaar stond en aan zijn stint kon beginnen.

 

Paul ging lekker en kwam na 38 minuten binnen zodat mijn stint begon. Ik had met Vivian afgesproken dat ik zou proberen zo lang mogelijk te rijden in de hoop dat ik de 45 minuten zou volbrengen. Maar na 30 minuten moest ik toch echt aangeven dat het genoeg was. Ik begon wat foutjes te maken en de kracht in mijn handen/vingers was volledig weg. (erg lastig met het remmen…) Vivian zorgde ervoor dat Brian weer klaar stond toen ik binnen kwam.

 
Brian in de achtervolging.

Nu reed Brian een keurige stint van 38 minuten maar weer zat zijn expansievat volledig vol. Paul vervolgde en gaf de transponder weer door aan mij voor mijn laatste stint van 30 minuten. Tijdens mijn ”pauze“ en voor zijn stint had Paul nog gauw even mijn achterband verwisseld met zijn “bandenapparaat” zodat ik weer volgas kon. Deze stint verliep lekker en ik had wat leuke gevechten op de baan.


Na mij zou Brian de 4 uur volmaken. Helaas kwam hij nu na 15 minuten binnen met een defect aan zijn uitlaat. Paul en ik stonden beide niet klaar en keken elkaar aan…wie gaat rijden? Een kort over en weer “jij of ik?” resulteerde erin dat ik mijn helm weer op mocht zetten om de race te eindigen.

 

 

Met koude banden ging ik de baan op en na de Bianchi bocht kwam een Yamaha coureur mij voorbij. Hij keek mij tijdens het passeren uitgebreid aan en het bleek Villard de Wever te zijn. Villard is een zeer gewaardeerde (Belgische) collega instructeur bij de Race Academy en in mijn vorig stint had ik hem al een keer ingehaald en vrolijk naar hem gezwaaid… Nu onstond er weer een leuk gevecht en toen ik hem voorbij ging kon hij mij nog even volgen. Een achterblijver die in de weg reed gooide echter roet in het eten voor Villard en maakte een einde aan dit gevecht. Ik reed in deze laatste sessie nog wel mijn snelste tijd van 1.46,5! Nog wel een seconde boven mijn P.R. maar toch ben ik er niet ontevreden over.

 

 We eindigden de race op een 35e plaats algemeen en 12e in onze klasse. Daar had zeker meer ingezeten als we niet wat pech hadden gehad met de pitstops. Vol goede moet kijken we uit naar de volgende race in Magny-Cours, Frankrijk. Deze vindt plaats op 5 en 6 juni.


Tot snel!

P.S. Speciale dank aan Kris en Ingrid voor het maken, en snel beschikbaar stellen van de foto's!


Helaas zijn Brian en Paul alleen zichtbaar als de buurman Wilson uit Home Improvement... Hi ho neighbour!

 

 

 

 

Nieuws
Verslag Endurance 02-07-2009
Verslag Endurance 5/6-06- 2009
Verslag Endurance 30-04-2009
Verslagen 2008
Verslagen 2007
Verslagen 2006

Home
|
Activiteiten
|
Contact
|
Racing