Bongers Automotive Assistentie & Bedrijfsdiensten
HomeActiviteitenContactRacing

Verslagen 2008

5-uurs endurance TT-Circuit Assen, 25 augustus 2008

 

Mijn 1e race op het TT-Circuit van Assen dit jaar. Samen met de collega Race-Academy instructeurs Rob Juwett, Hans van Zundert en Gerard van den Akker reden we de 5-uurs Endurance van de ZAC/DNRT.

Rob                          Hans                        Gerard                     Roland

De 1e training om 09.00h was nog wat onwennig op de hier en daar vochtige baan. Het had ’s-nachts behoorlijk geregend maar de voorspellingen waren beter en het bleef dan ook de gehele dag droog!

 

                                                  

              Start tactiek in overleg                                  Geconcentreerde blik...


Om 13.00h begon de 5-uurs race met een zgn Le Mans start en Rob ging als 1e zijn stint rijden.

 

De stints moesten minimaal 12, maar maximaal 18 minuten duren. Een heel gereken voor teamboss Robin die deze taak met verve uitvoerde! Geen enkele straftijd voor een te korte of een te lange stint!

 

Ik mocht de 2e stint rijden en het ging redelijk lekker. Na wat overleg met Rob www.rotechsupport.nl Overdijk de vering wat aangepast en dit zorgde voor een nog beter sturende motor.Ook de volgende stint liep voorspoedig en na de 3e stint van Rob lagen we rond de 12e plek!  Voor mijn 4e stint nog een nieuwe achterband gemonteerd en deze stint ging het echt lekker. Flink wat mensen ingehaald en leuk kunnen strijden. Ik mocht de laatste stint rijden en we lagen inmiddels op P10, slechts een paar seconde achter P9. Ik wist wie de rijder van P9 was (Ronald de Leeuw) en tijdens mijn stint kreeg ik hem in het vizier. Ronde na ronde kwam ik iets dichterbij en met nog zo’n 6 minuten op de klok had ik aansluiting. Vervolgens ging hij de pitstraat in voor de laatste wissel! We lagen dus al negende omdat zij nog moesten wisselen!. Het mooie was dat ook Ronald een instructeur is bij www.Race-Academy.nl en hij mij ook ronde na ronde dichterbij zag komen. Daar hebben we na afloop nog lekker om kunnen lachen.

 


 

 Al met al een topdag gehad. Door de inbreng van ons allemaal hebben we een super resultaat neergezet door als 9e te finishen in dit grote veld. Voor herhaling vatbaar!!!Club MET Endurance circuit Zolder, 5 juni 2008


De verslagen van Brian en Paul:

 

Club MET Endurance circuit Zolder, 17 april 2008


 

 

Nieuws
Verslag Endurance 02-07-2009
Verslag Endurance 5/6-06- 2009
Verslag Endurance 30-04-2009
Verslagen 2008
Verslagen 2007
Verslagen 2006

Home
|
Activiteiten
|
Contact
|
Racing